De 10 leukste bierbrouwers in Nederland!

Ken jij deze 10 leukste bierbrouwers in Nederland al? Sinds een aantal jaren zijn de Nederlandse brouwers in enorme opmars. Overal poppen verschillende brouwerijen op en veel hobbybrouwers hebben van hun hobby, hun werk gemaakt. Waar je vroeger een pakketje Belgisch speciaalbier kocht, koop je nu een mooi pakket met Nederlandse speciaalbieren. In deze blog laten we je kennis maken met de 10 leukste bierbrouwers in Nederland. Missen we volgens jou nog een brouwer? Breng ons in contact!

 

Lange Lijs & Kompaan

In 2016 werd de interesse voor het bier brouwen van Robbert (ook wel de Lange Lijs) gewekt, tijdens een workshop bierbrouwen. In 2019 begon de Lange Lijs het jaar met het op de markt brengen van zijn eerste Zoetermeerse bier. Alle etiketten zijn gebaseerd op zijn andere grote hobby: ruimtevaart. Zijn bieren lopen uiteen, maar een ding hebben ze gemeen: ze zijn met liefde gebrouwen én van heerlijke kwaliteit.

Kompaan uit Den Haag kent een iets langere geschiedenis: in 2010 zijn Jeroen en Jasper begonnen met brouwen en twee jaar later was daar dan hun eerste Haagse bier op de markt; de bondgenoot. Inmiddels zijn we vele bieren verder en wonnen veel bieren grote prijzen. Kompaan is een begrip onder de Nederlandse brouwers, het bier voor levensgenieters!

 

Maasgoud & Noordt

Bij Maasgoud hadden ze op ieder bier wel iets te zeggen; geen enkel bier kwam er zonder commentaar vanaf. Daarom besloten ze zelf bier te brouwen. Bij Maasgoud zijn ze lekker nuchter en Rotterdams: doe maar normaal, doe je gek genoeg! Men heeft geen eigen brouwerij, maar huren een brouwerij af. Verder is alles in eigen beheer: zelf in die potten te roeren, zelf die granen te schroten, de hele nacht door als het moet. Een lekkere blond en tripel staan vast bij ons in de winkel.

De filosofie van brouwerij Noordt is ook ras Rotterdams! Peter Rouwen en Aldert Weitering hebben samen een stadsbrouwerij geopend. Waar vroeger een vuilstortplaats was en later een brandweerkazerne, openden zij na het volgen van de brouwopleiding de brouwerij. Inmiddels is Brouwerij Noordt niet meer weg te denken uit Rotterdam en een echt begrip. Heerlijke doordrinkbare bieren, met een Rotterdams tintje.

 

De koperen kat & Bird brewery

Delft kent een lange geschiedenis als het gaat om brouwen. Toch in 1922 sloot hier de laatste brouwerij en werd pas in 2009 weer een stadsbrouwerij geopend door Ralf Katte. Ralf besloot nieuw leven te blazen in de geschiedenis. In Delft brouwen ze van alles, maar alles met de beste ingrediënten om een ideaal bier te maken. Van de zachte Blonde Anouk tot aan de ziltige  D-AL-G. Er wordt continue gewerkt aan het ideale recept per bier.

In Diemen zijn vogelspotters en bierliefhebbers Ralph en Rik in 2016 begonnen met het combineren van twee dagelijkse bezigheden: bier en vogels. Met heel veel liefde voor vogels en natuur brouwen ze bij de Bird Brewery een vast assortiment bieren, maar ook steeds weer nieuwe specials. De creatieve namen van de bieren hebben altijd een vogelnaam erin én op het etiket kan je altijd de twee eigenaren terugvinden. (H)eerlijke bieren!

 

Het Uiltje & Jopen

In Haarlem weten ze wel van bier brouwen. Als bierliefhebber heb je de blikjes met bijzondere tekeningen van Uilen in alle verschillende vormen vast wel eens zien staan. In 2015 vonden zij een investeerder en in 2016 kwam daar hun eerste bier. Bij het Uiltje brouwt men veel IPA’s met ieder een eigen kenmerk. Hun motto is: het brouwen van f*cking geweldig bier! Alles gaat in blik, passend bij de hoge en constante kwaliteit van de bieren.

Midden in de stad van Haarlem vind je de Jopenkerk. In 1994 bestond Haarlem 750 jaar en besloten ze bij Jopen ter ere hiervan bier te brouwen. De reacties waren heel enthousiast en ze besloten hiermee door te gaan! Sindsdien is Anything but boring’, hun motto. Alles wat uit hun ketel komt is daarom lekker onverwacht en niet normaal lekker. Bij Jopen zijn er enorm veel specials en het assortiment wisselt in onze winkel dan ook continue.

 

Brouwerij de School & de Moersleutel

In Badhoevedorp is Brouwerij de School geboren uit vriendschap. Twee vrienden bundelden hun creativiteit en begonnen met experimenteren met een 20 liter installatie. En dat alles in de woonkamer op drie hoog. Sinds 2020 zijn alle bieren uit het vaste assortiment steeds meer in blik. De bieren varieren van een Blond (het Juffie) tot aan een tripel (Strafwerk). Maar ook een IPA en het Krijtje staan vast bij ons in de winkel. Heerlijke zachte bieren!

In Alkmaar vindt je andere koek: de vier broers Pim, Tom, Rob en Max hebben hier de Moersleutel geopend in 2016. De brouwerij is gevestigd in de voormalige keuken op het GGZ-terrein in Heiloo. Kenmerkend zijn de blikken met de tekeningen. Bekendste bieren zijn Willy Tonka en de Motorolie. De bieren zijn stevig, rijk en vol van smaak. Steeds weer weten ze mooie specials in kleine batches op te leveren. Het assortiment wisselt dan ook voortdurend!

 

Iedere week nieuwe bieren van de 10 leukste bierbrouwers in Nederland

Zoals je hier  boven kunt lezen heeft iedere brouwerij zijn eigen technieken en filosofie achter het brouwen van bier. Er zijn ontelbaar aantal soorten en smaken en er wordt veel geëxperimenteerd. In onze winkel wisselt het assortiment dan ook wekelijks; veel specials zijn namelijk maar 1 keer leverbaar en vliegen de winkel uit! Op onze webshop vind je een aantal bieren terug die vast in ons assortiment zitten. In onze winkel vind je nog veel meer! Ben je opzoek naar een bier? Neem contact met ons op, we kunnen het altijd voor je opsturen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De piekperiode is begonnen!

Houd rekening met extra levertijd

Bij de Helm kunnen we je nog steeds garanderen dat we alle bestellingen die voor 14:00uur worden gedaan, dezelfde dag worden verzonden.

PostNL doet hun best, maar er zit soms een aantal dagen vertraging in de verzending, houd daar rekening mee.

Doe je aankopen op tijd of haal ze op bij onze winkel.

 

We helpen je graag!