Het maken van de perfecte gin tonic

Het lijkt soms ontzettend ingewikkeld om de perfecte gin tonic te maken. Dat begint al bij het kiezen van een gin, dan ook nog eens een bijpassende tonic en welke garnering ga je gebruiken? Alles hangt af van je eigen voorkeuren en smaken, maar om je een stukje op weg te helpen vertellen we je in deze blog alles over het maken van een perfecte gin tonic.

 

Begin met het maken van de perfecte gin tonic: kies je gin

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar de eerste stap van het maken van een perfecte gin tonic begint bij de gin. Er zijn ontzettend veel soorten gin op de markt met ieder zijn eigen kwaliteit en smaken. Houd je van een typische gin smaak met veel jeneverbes en citrustonen? Ga dan voor een gin met citrus smaak. Spreken fruittonen en zoetere gins jou meer aan? Wat dacht je dan van een van de gins van Whitley Neill? Liefhebbers van kruidige gins kunnen hun hart ophalen; van subtiel met mooie kruidige twist tot aan een mond vol kruiden en alles daar tussen in! Wellicht meer zomers; een florale gin. Tonen van fruit en bloemen komen hierin samen en zijn heerlijk voor een zomerse namiddag. In onze online proeverijen zorgen we er altijd voor dat alle vier de smaakprofielen terugkomen, zodat jij je favoriet kan ontdekken.

 

Voeg er tonic aan toe!

De vuistregel is dat 3/4 van je gin-tonic bestaat uit tonic. Houd je van sterker? Mix hem dan 1/3 om 2/3. Heb je een navy strength gin (minimaal 57,5% alcohol)? Dan kan je ervoor kiezen om minder gin te gebruiken. Probeer eerst altijd minder tonic toe te voegen en mix hem later bij, zodat je hem helemaal op smaak hebt zoals je dat zelf wenst. Het grootste deel is dus wel tonic en daarmee van grote invloed op de smaak. Je gin smaakt totaal anders wanneer je bijvoorbeeld in plaats van de Indian tonic, de Clementine tonic toevoegt. Dit geeft namelijk meer sinaasappel-achtig smaakje aan de GT. Het leukste is om zelf uit te proberen; probeer 1 gin met verschillende tonics en ontdek zo je eigen favoriete combinaties. We hebben natuurlijk altijd tips en richtlijnen voor je en helpen je graag verder.

 

Maak hem af met garnering

Als laatste maak je de gin-tonic af met de garnering. Naast dat de garnering heel fancy staat in je glas, voegt het ook echt smaak aan je gin-tonic toe. Stel je voor: je hebt een gin met basilicum tonen en mixt deze met de mediterranean tonic. Dan kan je alle kanten op met garnering. Ben je helemaal gek van basilicum? Dan voeg je natuurlijk verse basilicum toe. Wil je juist het bittertje naar boven halen? Voeg dan een sinaasappelschil toe. Of wil je meer de citrus en jeneverbes proeven? Dan voeg je citroenzeste en wat jeneverbessen toe. Veel kruiden kan je lang bewaren en zijn dus ideaal om altijd in huis te hebben. Maar ook bevroren fruit is ideaal; het koelt je GT zonder te verdunnen, is lang houdbaar én je hebt altijd de garnering in huis. Ook bij de garnering geldt: ga af op je eigen voorkeuren en smaken en experimenteer. En uiteraard staan we je graag bij met raad!

 

Do´s en don´ts van het maken van de perfecte gin tonic

Heb je een mooie premium gin? Overweeg dan om hem puur te drinken! Wij vinden het in ieder geval zonde om er veel ijs bij te doen en adviseren om gin stones toe te voegen. Deze stenen worden heel koud en koelen de drank, zonder dat je smeltwater in je GT krijgt. Roer niet te hard in je GT: de koolzuur verdwijnt dan sneller en dat is zonde! Drinken door een rietje? Dat kan! Alleen proef je meer als je hem gewoon uit het glas drinkt, doordat je neus dichterbij de drank komt en via een rietje je het puntje van je tong overslaat. Tot slot is de gouden tip om vooral te mixen en te proberen zoals jij zelf een GT lekker vindt; daarmee maak je het maken van een perfecte gin tonic heel gemakkelijk. Kom vooral langs in onze winkel of doe mee aan een van onze online GT proeverijen en breng het in de praktijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De piekperiode is begonnen!

Houd rekening met extra levertijd

Bij de Helm kunnen we je nog steeds garanderen dat we alle bestellingen die voor 14:00uur worden gedaan, dezelfde dag worden verzonden.

PostNL doet hun best, maar er zit soms een aantal dagen vertraging in de verzending, houd daar rekening mee.

Doe je aankopen op tijd of haal ze op bij onze winkel.

 

We helpen je graag!