Samenwerken aan een betere wereld


Bij de Helm vinden we het belangrijk dat we nadenken over welke impact we hebben in de maatschappij. Enerzijds door aan milieuaspecten te denken, anderzijds door onze verantwoordelijkheid te nemen in het veilig omgaan met alcohol.

Daarnaast vinden we het belangrijk om goede initiatieven te steunen en ons steentje bij te dragen waar dit mogelijk is. Op deze pagina lees je meer over de stappen die Slijterij de Helm neemt om te werken aan een betere wereld!

Steeds weer bekijken we de uitdagingen die we hebben op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen en de mogelijke oplossingen. Zo blijven we kritisch kijken naar onze werkwijze.

Milieubewust werken


Onze producten zijn breekbaar, waardoor we helaas niet kunnen voorkomen dat we verpakkingsmaterialen nodig hebben om dit veilig op te sturen. Wel denken we bij ieder pakket na wélke materialen gebruikt worden. Zo bekijken we per bestelling welke doos de minste ruimte overlaat, waardoor we geen onnodig grote pakketten versturen. Verder maken we gebruik van materialen als karton en folie welke eerder zijn gebruikt. Denk aan de folie dat rondom pallets zit bij de leveringen vanuit onze leveranciers, maar ook karton van wijndozen waar eerder wijnen in hebben gezeten.

De prioriteit blijft hierbij om de flessen veilig te versturen, want retourneren en opnieuw versturen maakt een grotere impact op het milieu.

Veilig alcoholgebruik


De dranken die we bij Slijterij de Helm verkopen, zijn gemaakt om van te genieten. Bij de Helm staan we dan ook voor kwaliteit en genieten en niet voor prijsknallers en zoveel mogelijk volume drinken. Tijdens onze proeverijen maken we bijvoorbeeld gebruik van muntjes, zodat het aantal te proeven dranken binnen de perken blijft. Ook in de winkel worden klanten ingelicht over het genieten met mate.

Verder nemen we onze rol in de leeftijd controles zeer serieus. Onder de 18 wordt geen alcohol verkocht, zowel in de winkel als online. Hierbij hanteren we de richtlijnen van NIX18.

Sponsoring goede doelen


Als lokale ondernemer nemen we onze rol in het versterken van de gemeenschap zeer serieus. Al vanaf de oprichting sponsoren we lokale sportclubs. Daarnaast werken we samen met ouderenorganisaties. Tot slot maken we gebruik van plastic tasjes, waarbij we de vergoeding vanuit de klanten gebruiken voor lokale initiatieven. Zo hebben we een bijdrage kunnen leveren aan o.a. de aankleding van een zorg- woonproject voor jongvolwassene met een verstandelijke beperking.

Duurzame samenwerkingen zijn belangrijk voor De Helm. Samen bereiken we meer, samen werken we aan een betere wereld!

Nix18