Beschrijving
De ultrageheime Underberg receptuur (alleen de familie kent de precieze ingrediënten) wordt al sinds het prille begin strikt uitgevoerd om de kwaliteit en de werking constant te houden. Vervolgens rijpt het mengsel maandenlang op vaten van Sloveens eikenhout. Die vaten zijn al net zo oud als de drank zelf en worden daarom gekoesterd, want in nieuwe vaten zou de smaak van Underberg veranderen. Underberg houdt zo strikt vast aan de constante kwaliteit, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog de productie werd stopgezet omdat niet alle kruiden voorhanden waren. Tot slot wordt Underberg in het kenmerkende flesje gegoten, dat wordt omwikkeld met strokleurig papier. Dat gebruik stamt nog uit de tijd dat flessen met krantenpapier omwikkeld werden voor vervoer. Om de flesjes herkenbaar te maken kregen ze hun eigen papier, mét etiket. Het papier zorgt er bovendien voor dat het flesje beschermd wordt tegen zonlicht, dat invloed zou kunnen hebben op de werking.
Underberg is een kruidendigestief dat wonderen doet voor de spijsvertering. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Underberg stimulerend werkt op de maagsappen en de darmwerking. Bij dat onderzoek dronken mensen met spijsverteringsklachten na het avondeten een Underberg en bij 90% van de onderzochten verminderden de klachten. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat vetwaarden in het bloed positief beïnvloed werden bij gebruik van Underberg. Een glaasje Underberg na het eten is dus een goed idee.
Volg ons!