Kandeel van Toor

12,95

Kandeel van Toor

12,95

Beschikbaar via nabestelling

Artikelnummer: 12789 Categorie:

Kandeel van Toor, een authentieke Oudhollandse eierlikeur, roept een gevoel van nostalgie en traditie op.

Oorspronkelijk werd het geschonken aan kraamvrouwen vanwege de versterkende en heilzame eigenschappen, maar al snel werd het een geliefde drank onder een breder publiek vanwege de heerlijke smaak.

Hoewel het vaak wordt beschouwd als een likeur, is kandeel eigenlijk een oude, traditionele drank met een rijke geschiedenis.

De basis bestaat uit brandewijn, suiker en verse eieren, waaraan een scala aan bijzondere specerijen wordt toegevoegd, zoals kruidnagel en kaneel.

De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een unieke en warme smaak die perfect past bij winterse avonden en gezellige momenten.

 

In vroeger tijden was kandeel een bekende kraamdrank die nieuwe moeders kracht gaf na de bevalling.

Het was een speciale traditie om de jonge moeder te feliciteren met de geboorte van haar kindje door haar een glas kandeel aan te bieden, vaak vergezeld van lange vingers.

De drank werd gekoesterd om zijn troostende en verwarmende eigenschappen.

 

Voor een authentieke ervaring is het aan te raden om kandeel voor gebruik goed te schudden, zodat alle smaken zich vermengen en tot hun recht komen.

Geniet van de warme en rijke smaak, de subtiele kruidige accenten en de zachte zoetheid die Kandeel van Toor zo bijzonder maken.