Nikka Whisky from the Barrel

38,95

Nikka Whisky from the Barrel

38,95

Categorieën: ,

Beschrijving

Ondertussen heeft Japan een opmerkelijke productie van malt whisky opgebouwd die in kwaliteit kan concurreren met de Scots. De Nikka from the Barrel is een Japanese Double Matured (gerijpt in oude bourbon- en sherryvaten) Blended Whisky van Nikka Whisky. De Nikka van The Barrel heeft talloze prijzen gewonnen. Winnaar van de World Whiskey Awards 2007 en 2010 en ISC Gold 2012. De Whiskey Winnaar van de World Whisky Design Awards 2013 was Best Blended Whiskey en Winnaar van de World Whiskey Awards 2014 Beste Japanse blended geen leeftijdsverklaring.

Nikka From The Barrel is een blended whisky gemaakt van fijne Grainwhisky en Yoichi en Miyagikyo single malt whisky’s, die in een vat waren getrouwd.

 

Aroma: Mild, evenwichtig en fruitig, met pure zoetheid van sinaasappel en vanille. Gevolgd door een kruidige eiken noot en subtiele een zeer lichte rokerige noot.

Smaak: krachtig en complex. Kruiden in harmonie met honing, zoete toffee en vanille. De eik resoneert op de achtergrond.

Afwerking: warm en aanhoudend met honing, vanille en fijne eik.

De Nikka van het vat overtuigt met zijn hoge kwaliteit. Hij is duidelijk een van de Japanse whisky’s met de beste prijs-kwaliteitverhouding en een zeer goede introductie in de wereld van Japanse whisky’s.

Extra informatie

Whisky land

Whisky merk

Whiskysmaak