Benromach High Enzyme 2012

59,95

Benromach High Enzyme 2012

59,95

In stock

SKU: 15901 Categories: ,

Benromach High Enzyme 2012 is een Schotse single malt whisky afkomstig uit de Benromach Distillery in Speyside, Schotland.

Deze whisky is geproduceerd met een uniek hoog-enzymproces, waarbij de mout langer wordt laten rusten, waardoor meer suikers worden omgezet tijdens de fermentatie.

Het bijzondere aan deze whisky is het gebruik van een traditioneel maar innovatief proces, wat zorgt voor een intensere en complexere smaak.

Benromach High Enzyme 2012 heeft een alcoholpercentage van 46%.

De smaak is vol en rijk, met tonen van zoete vanille, rijpe fruiten zoals perzik en appel, en een subtiele rokerigheid die langzaam ontwikkelt.

 

Benromach is gelegen in de Schotse streek Speyside.

De distilleerderij werd opgericht in 1898 en twee jaar later geopend.

In de geschiedenis van de distilleerderij is er veel gesloten en weer heropend.

Vandaag de dag is het in handen van onafhankelijke bottelaar Gordon & Macphail die de distilleerderij in 1997 verbouwde.

Additional information

Whisky gebied

Whisky land

Whisky merk

Whiskysmaak

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Benromach High Enzyme 2012”

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *