Bowmore 12 years old

33,95

Bowmore 12 years old

33,95

Categorieën: , ,

Beschrijving

Bowmore 12yo heeft een plaats in vele harten als ‘medium-peated’ mout van Islay. Een uitgesproken turfkarakter met veel peper, de huidige 12-jarige botteling is een welkome terugkeer naar de klassieke Bowmores uit de jaren 1960 en ’70, met de nadruk op tropisch fruit en rook.

Als weerspiegeling van de essentie van Bowmore – woeste golven, winderige landschappen en generaties van traditie – is onze 12 jaar oud zowel complex als perfect in balans. Subtiele citroen en zoete heidehoning vullen Bowmore’s kenmerkende turfrook aan, wat leidt tot een heerlijke, lange en zachte afdronk.

Neus: fijn ziltig, mooie tonen van lemon, honing, fruit (passievrucht, sinaasappel en mangoo) gaan fraai samen met de bekende rokerige en turfachtige coastal aroma’s. Mooie frisheid en aangename rokerigheid.

Smaak: warm en mooie subtiele aroma’s van pure chocolade, prachtige niet te overheersende rokerige tonen met veel ziltige aroma’s en tonen van gesuikerde sinaasappels en vanille karamel. De afdronk is mooi met een fraai bittertje van groene thee met zachte turf en ziltige tonen zonder te overheersende bloemige en parfum aroma’s.

Extra informatie

Whisky gebied

Whisky land

Whisky merk

Whiskysmaak