Octomore 11.3 PPM 194 (61,7%)

219,95

Octomore 11.3 PPM 194 (61,7%)

219,95

Categorieën: , ,

Beschrijving

Octomore 11.3 is 5 jaar gerijpt, geturfd tot 194 ppm, gebotteld op 61,7% ABV. Versie .3 is altijd een lesje in terroir gehuld in een flinke dosis rook. Het graan werd verbouwd op de Octomore hoeve van James Brown en wordt apart geoogst, gemout en gestookt om er een single ‘field’ single vintage van te maken.

De geur is sterk en pittig met rauwe gember- en gembersnap-koekjesgeur die eerst de neus begroet, gevolgd door groen gras. Net als bij 11.1 is de neus krachtig, dus pas op dat je niet te diep in het glas gaat. Hierna komt er een boeket bloemige tonen aan, samen met romige vanillecustard. Het veen is erg gedempt, hoewel het aanwezig is in de vorm van natte aarde.

De smaak is stroperig. Na een gloeiend hete tongverbranding is er zwarte peper, ingelegde gember, bruin brood en zoete gerst.

De afdronk is lang. Het veen komt nu aanrollen maar nog steeds niet zo sterk als verwacht. De turf is donker en aards en niet erg rokerig. De gember en zwarte peper blijven bestaan, en nu is er een aroma van rijke donkere aarde en extra donkere chocolade. Niet bitter. Merk op dat bij volgende slokjes de turf zich lijkt op te bouwen en dan de meer klassieke Islay-turfsmaken begint te leveren die je zou verwachten. Aan het uiteinde, een verrassende toon van gebrande koffieboon.

Extra informatie

Whisky gebied

Whisky land

Whisky merk

Whiskysmaak

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Octomore 11.3 PPM 194 (61,7%)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *