Penderyn Icons van Wales # 7 – Rhiannon

64,95

Penderyn Icons van Wales # 7 – Rhiannon

64,95

Categorieën: ,

Beschrijving

We zijn verheugd om de 7e aan te kondigen in onze Icons of Wales-serie. ‘Rhiannon’ is een Sherrywood Grand Cru afgewerkte whisky met 46% vol. Dit is een nieuwe whisky voor Penderyn en we zijn er erg enthousiast over.

De Mabinogi, geschreven in de Welshe taal in de 11e eeuw, zijn het vroegste prozawerk in de geschiedenis van Groot-Brittannië. De onderling verbonden verhalen gaan over mythologie, geschiedenis, politieke thema’s, romances en magische fantasieën. De verhalen bevatten sterke vrouwelijke personages, en geen enkele is sterker dan Rhiannon – een tovenares en een paardengodin die ‘elke achtervolger zou kunnen overtreffen, zelfs terwijl hij langzaam rijdt’.

Rhiannon werd later het onderwerp van het lied van Stevie Nicks op het gelijknamige Fleetwood Mac-album (1975): ‘Ze regeert haar leven als een vogel tijdens de vlucht …’ Meer recentelijk is Rhiannon verschenen in moderne fantasyromans.

Proefnotities

Neus: pittige zoetheid met de hint van vanille; eiken tannines, rode bessen, zwarte bessen, hazelnoten, peren, rozijnen en zoete marsepein

Smaak: zachte, fluweelachtige zoetheid; romige karamel, vijgen, rode bessen, delicate frangipane, chocolade ganache en een vleugje koffie

Afwerking: zoet en droog met lang aanhoudende eiken tannines

Extra informatie

Whisky land

Whisky merk

Whiskysmaak

Whisky gebied

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Penderyn Icons van Wales # 7 – Rhiannon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *