Heel lang werd de twaalf jaar oude Tomatin op een sterkte van 40% gebotteld, maar met de introductie van de nieuwe uitmonstering in 2015 is dat gestegen naar 43%. In de neus komt hij misschien iets alcoholischer over, maar in de mond geeft dat hogere percentage toch wat meer diepte en lengte. Voor het overige is de whisky hetzelfde gebleven, al geeft het etiket nu expliciet aan dat hij is gerijpt op een combinatie van bourbon barrels en sherryvaten.
Neus:
Elegant, zachte aroma’s van graan, licht geturfd, vers fruit ( passievrucht en jeneverbes), tonen van chocolade, bonbons vers gemaaid gras.
Smaak:
Zacht, mooie balans, tonen van honing en rijp fruit (appels, peren), ontwikkelt zich rijker en voller met aroma’s van citrusvruchten en geroosterde amandelen, iets hout en een ronde, krachtige afdronk met een goede balans tussen de plantaardige, fruit en zachte kruidige tonen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.