Adelphi The Winter Queen II 19 years old Fusion Cask Strength Whisky

288,95

Adelphi The Winter Queen II 19 years old Fusion Cask Strength Whisky

288,95

Op voorraad

Beschrijving

Een zeer ambitieuze mengoefening, aanzienlijk ouder dan de eerste editie van Winter Queen, de compositie neemt hier een ander traject in: onderdeel van een hervulling ex-sherry butt van Mortlach, onderdeel van een hervulling ex-sherry butt van Bowmore, onderdeel van een ex- sherry butt van een niet bekendgemaakte Highland distilleerderij, onderdeel van twee refill bourbon hogsheads gedistilleerd in Teaninich gecombineerd met een Nederlands component – onderdeel van een first fill ex-PX sherry hogshead gedistilleerd in Zuidam Distillery, Baarle-Nassau, in Nederland. Deze laatste is de jongste whisky in de Fusion. Alle Scotch single malts zijn meer dan dertig jaar oud. Beperkt tot 400 flessen wereldwijd.

Kleur: mahonie in kleur, met oranje lichten. Neus: licht neusdroog, met bosbessencompote, zadelzeep en een laagje koffiepoeder. Maritieme tonen beginnen ook duidelijk te worden (mos en drijfhout).

Smaak: naar smaak, Parma-viooltjes met hooglandtoffee en een vleugje rook die er doorheen kruipen. Afdronk: een lange afdronk met hints van pure chocolade en versgemalen koffie in overvloed.

Extra informatie

Whisky land

,

Whisky merk

, , , ,

Whiskysmaak