Fattoria di Basciano Vin Santo is een Italiaanse dessertwijn gemaakt door wijnhuis Renzo Masi.
De wijn wordt gemaakt van de Malvasia en Trebbiano druiven.
De wijngaarden liggen in de heuvels op zo’n 300 tot 350 meter hoogte.
Vin Santo wordt gemaakt van ingedroogde druiven.
De beste trossen worden geselecteerd en te drogen gehangen tot begin februari.
De gedroogde druiven worden gekneusd. De most bevat veel suikers en is enorm geconcentreerd.
Het wordt vergist op kleine, deels nieuwe, vaatjes van Frans en Sloveens eikenhout.
Na vier jaar rijping wordt de Vin Santo vrijgegeven.
In de geur abrikoos, vanille en sinaasappelschil. Ook in de smaak komt dit terug: rijp met een lange afdronk.
Combineer deze Fattoria di Basciano Vin Santo met gorgonzola, foie gras of notentaart.
Bij de familie Masi wordt er generatie op generatie kennis en kunde in het wijn maken doorgegeven.
Al sinds 1900 hebben zij een wijnhuis in de Chianti streek, in het dorp Rufina.
Inmiddels zit de derde generatie in het wijnhuis die nog steeds dezelfde filosofie hebben: mooie wijnen maken voor vriendelijke prijzen met respect voor de tradities.
Om de tradities in stand te houden, werkt men veelal met Sangiovese.
Reviews
There are no reviews yet.