Beschrijving
Simonsig Kaapse Vonkel wordt gemaakt van Pinot Noir en Chardonnay, beide druiven met een uniek karakter, worden met de grootst mogelijke zorg met de hand geplukt.
Deze delicate benadering is cruciaal om de verfijnde smaken van deze druiven te behouden.
De wijnmakers hebben ervoor gekozen om de wijn te laten rijpen in roestvrijstalen vaten, maar hebben ook een aanzienlijk deel van de Chardonnay laten rijpen in Franse eiken vaten, om extra complexiteit aan de wijn toe te voegen.
Bij het proeven van deze Simonsig Kaapse Vonkel komen er direct herkenbare aroma’s naar voren.
Je kunt de subtiele geur van gedroogde appeltjes waarnemen, met daaronder de aanwezigheid van abrikoos en rode bessen.
Het bijzondere aan deze wijn is de zachte, fijne mousse (kleine bubbels) en een lichte toets van zuurgraad, waardoor de MCC van Simonsig een uitzonderlijk verfrissende wijnervaring biedt.
Niet zonder trots is Simonsig het pionierende wijnhuis dat de Methode Cap Classique (MCC) wijn in Zuid-Afrika introduceerde.
inds deze baanbrekende stap hebben talloze wijnhuizen dit voorbeeld gevolgd, waardoor de MCC-techniek een belangrijk kenmerk is geworden van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie.
Deze hoogwaardige methode om mousserende wijn te produceren volgens de traditionele ‘champagne’-methode heeft een nieuw niveau van excellentie aan de Zuid-Afrikaanse wijnwereld toegevoegd.
Volg ons!