Cantine Aldegheri produceert prachtige wijnen uit de Veneto regio van Italië zo ook de: Aldegheri Valpolicella Ripasso.
Deze Aldegheri Valpolicella Ripasso is gemaakt van de Corvina, Rondinella en Molinara druiven en heeft tussen de 12 en 18 maanden gerijpt op grote houten vaten.
Daarna heeft de wijn ook voor 6-9 maanden op fles gerijpt.
Neus: rijp zwart fruit en toetsen van toast en hout met ook wat rozemarijn.
Smaak: krachtig en fruitig met ook veel kruidige tonen.
Afdronk: de afdronk geeft veel cacao en kruidigheid met fruit op de achtergrond.
Een heerlijk wijn bij mooie stukken rood vlees, wild en stoofpotten.
Cantine Aldegheri gebruikt sinds hun oprichting in 1956 vooral oude tradities om hun wijnen te maken.
De wijngaarden, ongeveer 50 hectare, worden deels rechtstreeks beheerd en deels gecultiveerd door historische wijnmakers, verbonden met de kelder sinds het begin van de oprichting.
Ze maken alles van Prosecco tot Moscato en van Ripasso tot Amarone.
Reviews
There are no reviews yet.