Ontdek de unieke smaak van De Moya Gloria Monastrell uit Valencia, Spanje.
Deze wijn is gemaakt van 100% monastrell-druiven.
De druiven ondergaan fermentatie in eikenhouten vaten van 1000 liter.
De “hoed” van druiven wordt handmatig ondergedompeld.
Alleen de wijn die spontaan afloopt wordt gebruikt.
De rijping duurt 12 maanden en vindt plaats in gebruikte Franse eiken vaten van zowel 225 liter als 1000 liter.
Geniet van de aromatische tonen van bramen, frambozen, aalbessen en rabarber.
De afdronk onthult subtiele geroosterde tonen.
Deze De Moya Gloria Monastrell komt het best tot zijn recht bij rijke gerechten zoals ribbetjes, paddenstoelen, eend, lamsrack en worstjes.
Monastrell gedijt het best in warmte.
Hierdoor kan hij perfect rijpen en ontstaan er geen schimmels in de compacte druiventrossen.
Daarom verbouwt De Moya zijn monastrell-druiven in Alicante, waar de temperatuur hoger is dan in Valencia.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.