Prats & Symington Post Scriptum de Chryseia

22,95

Prats & Symington Post Scriptum de Chryseia

22,95

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Artikelnummer: 11792 Categorie:

Prats & Symington Post Scriptum de Chryseia is nauw verbonden met de Chryseia wijn als een partner.

Deze wijn presenteert zich krachtig en vol met complexe tonen van bramen, kersen, bessen, pruimen, cacaobonen, koffie en subtiele kruiden.

Het biedt geconcentreerd fruit met een opvallende balans en elegantie.

Hoewel het direct genoten kan worden, heeft deze wijn zeker het potentieel om te rijpen en zich verder te ontwikkelen in de fles.

 

Wat betreft drinken, is het een uitstekende keuze bij stevige vleesgerechten zoals ossenhaas, chateaubriand en cote du boeuf.

Maar Prats & Symington Post Scriptum de Chryseia gaat ook goed samen met rijpe kazen die een goede tegenhanger bieden voor de complexe smaken van de wijn.

Prats & Symington is een wijnhuis dat in 1999 is opgericht als een gezamenlijke onderneming tussen de gerenommeerde Bordeaux-wijnmaker Bruno Prats en de Symington-familie.

Dit onafhankelijke bedrijf focust op het produceren van kwalitatieve droge rode wijnen die een voortrekkersrol spelen in de kwaliteitsrevolutie van de DOC Douro-regio.

 

Bij het maken van de wijn worden de druiven met de hand geselecteerd en ontdaan van hun steeltjes.

De fermentatie vindt plaats bij 25 °C na toevoeging van speciaal geselecteerde gisten.

Zuurstof wordt tijdens de verdere gisting toegevoegd om de wijn eerder toegankelijk te maken voor consumptie, terwijl het ook nog de potentie heeft om verder te rijpen in de fles.

De rijping van de wijn vindt plaats gedurende 10 maanden in 400L Franse eikenhouten vaten.

 

Het oogstjaar vertoonde bijzondere weersomstandigheden, met een uitzonderlijk warme winter en koele lente, beide extreem nat.

Deze werden gevolgd door een van de warmste zomers ooit. Late augustus-regen kwam als een verfrissende zegen voor de wijnstokken die onder de hitte hadden geleden.

De oogst begon in september en was klaar in oktober, wat later was dan normaal, maar het resulteerde in druiven met een mooie balans en rijpheid.

Extra informatie

Wijnhuis

Wijnland

Druif

,

Wijngebied

Lekker bij

chateaubriand, Geroosterd vlees, Rood vlees, Rundvlees