Renzo Masi Contrappasso is een Italiaanse rode wijn.
Het is een blend van Sangiovese en Syrah druiven.
De vinificatie gebeurt volgens de Toscaanse Governo methode uit de veertiende eeuw.
Hierbij wordt de Sangiovese op het gebruikelijke moment geplukt en de Syrah later, waardoor deze rijper s.
De druiven worden apart vergist en daarna pas geblend.
Het resultaat is een zwoele, volle wijn met tonen van aardbei en bramen.
Combineer Renzo Masi Contrappasso met een stevige Toscaanse pasta.
Bij de familie Masi wordt er generatie op generatie kennis en kunde in het wijn maken doorgegeven.
Al sinds 1900 hebben zij een wijnhuis in de Chianti streek, in het dorp Rufina.
Inmiddels zit de derde generatie in het wijnhuis die nog steeds dezelfde filosofie hebben: mooie wijnen maken voor vriendelijke prijzen met respect voor de tradities.
Om de tradities in stand te houden, werkt men veelal met Sangiovese.
Reviews
There are no reviews yet.