Scaia Paradiso is een dieprode wijn met paarse reflecties, met aroma’s van kersen, bosbessen, gekonfijt rood fruit en specerijen zoals zwarte peper, zoethout, cacao en tabak.
De smaak is vol, zacht en warm, met een fluwelen structuur die de zintuigen betovert.
De regio kent warme zomers en milde winters.
De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand, wat bijdraagt aan de unieke smaak van de wijn.
De druiven ondergaan vergisting in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks.
Na een tweede gisting van ongeveer 10 dagen op de gedroogde druivenschillen van de cabernet sauvignon, rijpt de wijn gedurende 1 jaar in eikenhouten vaten van 500 liter.
Een blend van corvina, corvinone, rondinella en cabernet sauvignon.
Geniet van deze Scaia Paradiso bij een ideale temperatuur van 14 à 16 graden Celsius.
Perfect bij gerechten als pasta of risotto met truffel, paddenstoelen en vleessauzen, gegrild rood of varkensvlees, en rijpe kazen.
Tenuta Sant’Antonio wordt geleid door vier gepassioneerde broers: Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi.
Hun gedeelde passie voor het creëren van de mooiste Valpolicella, Amarone en Soave bracht hen terug naar hun geboortestreek in het noordoosten van Verona.
In 1989 verwierf het viertal een domein in de heuvels van Monti Garbi, waarmee ze de basis legden voor een van de meest toonaangevende wijndomeinen in de regio.
Met meer dan honderd hectare wijngaarden in de kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei, en een ultramoderne wijnkelder, produceert Tenuta Sant’Antonio Valpolicella, Amarone, Soave en Scaia wijnen, die getuigen van lokale en internationale druivensoorten.
In hun wijngaarden gedijen onder andere corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon, naast witte variëteiten zoals garganega, trebbiano di Soave en chardonnay.
Volg ons!