Tormaresca Neprica Primitivo presenteert zich met een diepe robijnrode kleur, vergezeld van paarse tinten.
De neus wordt gedomineerd door aroma’s van rood fruit en zwarte kersen, met subtiele tonen van gekonfijt fruit en zoethout.
In de mond heeft de wijn een zachte en evenwichtige aanvang, met goed afgeronde tannines en een aangename fruitige afdronk.
De druiven werden ontdaan van hun steeltjes, geplet en vervolgens overgebracht naar roestvrijstalen tanks, waar de alcoholische fermentatie plaatsvond gedurende 8-10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur die niet boven de 26°C kwam.
De malolactische gisting was voltooid tegen het begin van de winter.
De wijn werd verder gerijpt in roestvrijstalen tanks gedurende ongeveer 8 maanden en kreeg daarna nog 4 maanden rijping op de fles.
Tormaresca Neprica Primitivo is heerlijk met stoofvlees.
Masseria Maìme bevindt zich in een schilderachtig gebied in Boven-Salento, in de buurt van de stad San Pietro Vernotico in de provincie Brindisi.
Het landgoed strekt zich langs de kustlijn uit en creëert een uniek landschap van wijngaarden dat tussen bossen en uitgestrekte dennenbossen ligt, die zich uitstrekken tot aan de zee.
De voornaamste druivenrassen die hier gedijen zijn Negroamaro, Primitivo, Syrah, Cabernet en Chardonnay.
Neprica is een acroniem dat is samengesteld uit de beginletters van de drie variëteiten waaruit het is samengesteld: NEgroamaro, PRImitivo, CAbernet sauvignon.
Dit werd voor het eerst geproduceerd toen de avonturen van Tormaresca net begonnen, en door de jaren heen is het uitgegroeid tot een van de meest emblematische wijnen van dit landgoed.
Na twee decennia is Neprica geëvolueerd tot een familie van drie individuele druivensoortwijnen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.