Scaia Rosato is een verfrissende kersenrode rosé met een uitbundig aroma van rozen en frambozen, verweven met een subtiele kruidigheid.
De smaak is harmonieus en fris, met opwekkende zuren die zorgen voor een levendig karakter.
Scaia Rosato is gemaakt van de rondinella-druif.
De wijngaarden bevinden zich in de gemeente Mezzane di Sotto, waar warme zomers en milde winters heersen.
De bodems bestaan uit een combinatie van zand, slib en kalksteen, wat bijdraagt aan de unieke karakteristieken van de wijn.
De druiven ondergaan een koude schilinweking, gevolgd door lage temperatuur vergisting in roestvrijstalen tanks.
De rijping vindt eveneens plaats in deze tanks, waarbij wekelijks de gistcellen worden omgeroerd.
Geniet van deze rosé op een temperatuur van 10 à 12 °C. Serveer bij diverse gerechten, zoals voorgerechten, salades, verschillende pastagerechten en risotto’s, wit vlees, gevogelte, vis en verse kazen.
De naam Scaia verwijst naar de bodem waar de druiven groeien, bestaande uit witte, krijtachtige kalk en rijk aan snippers.
Tenuta Sant’Antonio wordt geleid door vier broers – Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi – met een gedeelde passie om de mooiste Valpolicella, Amarone en Soave te creëren in hun geboortestreek ten noordoosten van Verona.
Sinds 1989 hebben ze de fundering gelegd voor een van de meest vooraanstaande wijndomeinen in de regio.
Met ruim honderd hectare wijngaarden in de kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei en een ultramoderne wijnkelder, produceert Tenuta Sant’Antonio Valpolicella, Amarone, Soave en Scaia wijnen, variërend van lokale tot internationale druivensoorten.
In de uitgestrekte wijngaarden floreren druivenvariëteiten zoals corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon, naast witte variëteiten zoals garganega, trebbiano di Soave en chardonnay.
Reviews
There are no reviews yet.