Scaia Garganega Chardonnay is een zeer aromatische wijn met intense en complexe smaken van acacia, jasmijn, ananas, grapefruit en sinaasappel.
De smaak is zacht fris met een prachtige balans en een subtiel Italiaans bittertje in de afdronk.
Scaia Garganega Chardonnay is heerlijk als aperitief en past goed bij diverse gerechten.
Vooral bij krab en coquilles komt de wijn uitstekend tot zijn recht.
De warme zomers en milde winters in de regio zorgen voor ideale groeiomstandigheden.
De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand, wat de wijn zijn unieke karakter geeft.
De druiven van verschillende variƫteiten worden apart vergist in gekoelde roestvrijstalen tanks.
Deze methode maakt het mogelijk om frisse wijnen te maken van druiven die groeien in zeer warme gebieden.
De wijn is samengesteld uit 55% garganega en 45% chardonnay.
De naam “Scaia” verwijst naar de bodem waarop de druiven groeien.
Deze bodem bestaat uit witte, krijtachtige kalk met veel kleine steentjes, die in de regio “scaia” worden genoemd.
Tenuta Sant’Antonio is het resultaat van de gedeelde passie van vier broers – Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi.
Hun droom om de mooiste Valpolicella, Amarone en Soave te produceren in hun geboortestreek ten noordoosten van Verona werd werkelijkheid toen ze in 1989 een domein kochten in de heuvels van Monti Garbi.
Vandaag de dag is Tenuta Sant’Antonio een vooraanstaand wijndomein in de regio, met meer dan honderd hectare wijngaarden in de kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei.
Hier produceren ze Valpolicella, Amarone, Soave en Scaia wijnen, waarbij ze gebruikmaken van zowel lokale als internationale druivensoorten.
In hun wijngaarden groeien onder andere corvinone, corvina, rondinella, cabernet sauvignon, garganega, trebbiano di Soave en chardonnay, wat resulteert in een diverse en hoogwaardige wijnselectie.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.