Verdejo Rueda do ‘Viña Oropéndola’

11,95

Verdejo Rueda do ‘Viña Oropéndola’

11,95

Beschikbaar via nabestelling

Artikelnummer: 30550 Categorieën: ,

Beschrijving

Vina Oropendola Verdejo d.o. betekent genieten van een Rueda van dezelfde groep als de fraaie rode wijnen uit Ribera del Duero.

De Vina Oropendola Verdejo d.o. is een krachtige, droge witte wijn uit Rueda, de thuisbasis van de Verdejo druif. Bij het nemen van een slok proef je met name grapefruit. Dankzij de aangename zuren en de lichte bitters is er sprake van een goed evenwicht. De wijn heeft een lange afdronk waardoor deze een geruime tijd op de tong achterblijft.

De wijn wordt exclusief van Verdejo druiven gemaakt. De witte druif is overal in Spanje terug te vinden maar wordt met name in het Rueda gebied geteeld. Uit deze streek komen dan ook de Rueda wijnen, frisse witte wijnen op basis van de Verdejo. In de Vina Oropendola Verdejo d.o. herken je veel van de eigenschappen die toegeschreven aan de Verdejo druif. Een feest van herkenning voor de doorgewinterde wijnliefhebber.

Deze witte wijn wordt gemaakt door een bodega welke deel uit maakt van dezelfde groep als Bodegas del Jaro. Laatstgenoemde bodega bevindt zich in Ribera del Duero terwijl de Vina Oropendola Verdejo d.o. afkomstig is uit Rueda. De druiven voor deze wijn groeien op oude stokken die geplaatst zijn op een bodem met klei en grind. Het resultaat is een karaktervolle witte wijn.

De Vina Oropendola Verdejo d.o. heeft een lichte, strogele kleur en een prachtig, exotisch aroma. Na het snuiven met de neus ruik je onder andere mango, kiwi, passievrucht en boenwas. Drink deze wijn samen met een Spaanse paella of een bord oer-Hollandse mosselen bij een temperatuur van rond de 11 graden Celsius.

Extra informatie

Druif

Wijngebied

Rueda

Wijnhuis

Wijnland