Gaja Pieve Santa Restituta Brunello Di Montalcino 2015

74,95

Gaja Pieve Santa Restituta Brunello Di Montalcino 2015

74,95

Categorieën: ,

Beschrijving

Angelo Gaja (1940) werd beroemd door zijn wereldwijd begeerde Piemontese wijnen. Inmiddels bezit hij ook twee domeinen in Toscane, te weten Ca’Marcanda in Bolgheri en Pieve Santa Restituta in Montalcino. De wijngaarden van Pieve Santa Restituta staan louter aangeplant met de lokaal voorgeschreven nationale trots van Italië: de sangiovese, die plaatselijk brunello wordt genoemd. Bij de productie van zijn Brunello di Montalcino doet Gaja zoals gebruikelijk geen concessies op het gebied van kwaliteit. Zo verkocht hij tweemaal zijn volledige oogst in bulk toen die van 2002 was verpest door overvloedige regenval en die van 2003 door een hittegolf. Gaja maakt naast de gewone Brunello di Montalcino de elegante, “feminiene” Rennina en de krachtige, “masculiene” Sugarille.

Een elegante Brunello met een mondvullende rijpe structuur, zwoele tannines, confiture, kruidige houttonen en een romige en spannende lengte.

De druiven worden apart geoogst en vergist op RVS. Hierna wordt de wijn gedurende 24 maanden op houten vaten gelagerd, waarna het blenden plaats vindt. Vervolgens rijpt de wijn nog 6 maanden op betonnen vaten. Met aansluitend 2 jaar flesrijping.

Extra informatie

Druif

Sangiovese

Wijngebied

Montalcino

Wijnhuis

Wijnland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gaja Pieve Santa Restituta Brunello Di Montalcino 2015” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *