Zo wordt jouw online borrel een succes

We kunnen er niet meer omheen: het zijn roerige tijden en we doen steeds meer thuis. Waar het begin van 2020 nog wel grappig was om online een wat spontane en onvoorbereide online samenkomsten te organiseren, is het eind 2020 een must dat je dit professioneel aanpakt. Een online borrel moet een succes zijn met alles erop en eraan planning tot borrelpakket! Hoe pak je dit aan? Een goed begin is het halve werk! Wij helpen je verder. In deze blog geven we je alle tips voor een online borrel. Of dit nou voor Sint en Piet met de familie is, een algemene ledenvergadering voor driehonderd personen of een personeelssamenkomst met honderd collega’s is; wij helpen je verder! Een online borrel wordt een succes met onder andere een borrelpakket.

Stap 1: plannen!

Het lijkt heel simpel, maar het plannen is echt waar je succes van de online borrel begint. Door op tijd een datum en tijd te reserveren, houden mensen deze in de agenda vrij. Daarnaast geeft het jou de tijd om alles te regelen: een spreker, een borrelpakket en een goede voorbereiding. Denk goed na of je de borrel op een dinsdagmiddag of een donderdagavond organiseert: wanneer is iedereen het meest bereid om nog even achter de computer te kruipen? Denk ook goed na over het tijdsbestek. Wil je een online proeverij doen? Houd er dan rekening mee dat wij twee uur bezig zijn met de proeverij; al kunnen we het aantal dranken aanpassen aan jouw gewenste tijdlimiet. Verstuur op tijd je uitnodiging.

Stap 2: regel een borrelpakket

Zakelijk gezien sla je twee vliegen in een klap: je hebt een relatiegeschenk of een blijk van waardering aan je relatie of collega’s. Daarnaast heb je een waardevol contact moment met hen. Een borrelpakket kan in alle vormen, maten en budgetten. Het belangrijkste: laat men kiezen waar ze zelf zin in hebben! Het lijkt een gedoe: alle keuzes vastleggen. Maar bij de Helm zorgen we dat jij hier geen omkijken naar hebt. Samen zoeken we geschikte pakketsamenstellingen bij elkaar en maken een eigen pagina voor jouw organisatie binnen onze webshop. Men bestelt en wij monitoren deze bestellingen. Uiteraard voorzien we je steeds van updates en rapportages. Jij hoeft alleen maar te checken en wij regelen de rest: van bestellen tot aan afleveren en álles daar tussen. Zelfs het ontwerpen en drukken van een kaart kan je aan ons overlaten. Een linkje delen met de genodigden en jij kan achterover leunen!

 

Stap 3: voorbereiden van de inhoud

Na de uitnodigingen en het in gang zetten van de pakketten, is het tijd om na te denken over de inhoud. Wil je een spreker? Wil je iemand uit de branche of juist iemand uit het MT? Doe je de online borrel voor je familie of vriendengroep? Zoek dan eens een oude bekende en laat diegene als mystery guest meedoen. Met het oog op het najaar kan je misschien zelfs Sinterklaas wel zo gek krijgen om achter de computer te kruipen… Onderzoek toont dat serieuze sprekers maximaal drie kwartier achter elkaar praten. Zo houd je de aandacht erbij. Een korte pauze tussendoor? Goed idee! Zo houd je iedereen erbij. Je kan ook bingo kaarten toevoegen aan de borrelpakketten en bingo’en. Of wat dacht je van een online pubquiz of een online proeverij? Vergeet tot slot niet om tussendoor een achtergrond muziekje te draaien, je kan in alle online meetingtools je systeem geluid gewoon delen. Geen ongemakkelijke stiltes dus! Denk natuurlijk goed na welke online meetingtool je gaat gebruiken!

 

Stap 4: let’s do it!

Alles is geregeld en de dag is daar! Slijterij de Helm heeft ervoor gezorgd dat de borrelpakketten ruim op tijd geleverd zijn. Die online borrel is klaar om een succes te worden. Zorg dat je op tijd je internetverbinding checkt, het meest stabiele is een bekabelde verbinding. Zorg dat je je drankjes uit het borrelpakket eventueel koud hebt staan. Houd rust en orde in de meeting vanaf het moment dat iedereen binnenkomt. Geen paniek als iemand zijn microfoon het even niet doet: help diegene of laat diegene meedoen via de chatfunctie.

 

Kunnen wij je verder helpen?

Bij de Helm hebben we ruime ervaring in het verzorgen van pakketten. Omdat iedere borrel uniek is, is ieder borrelpakket dat ook! Wij denken met je mee. Hierbij staat de ontzorging voorop. Pakket samenstelling, verpakking, persoonlijke kaart ontwerpen en drukken zijn een aantal zaken die we voor je regelen en natuurlijk houden we jou continue up-to-date. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De piekperiode is begonnen!

Houd rekening met extra levertijd

Bij de Helm kunnen we je nog steeds garanderen dat we alle bestellingen die voor 14:00uur worden gedaan, dezelfde dag worden verzonden.

PostNL doet hun best, maar er zit soms een aantal dagen vertraging in de verzending, houd daar rekening mee.

Doe je aankopen op tijd of haal ze op bij onze winkel.

 

We helpen je graag!